خشکبار (مقالات)


قیسی مرند: طلای زرد در دل آذربایجان

قیسی مرند: طلای زرد در دل آذربایجان

قیسی مرند، این میوه خشک خوش طعم و ارزشمند، از دیرباز به عنوان یکی از محصولات شاخص منطقه آذربایجان و به ویژه شهرستان مرند شناخته شده است. این محصول با کیفیت بالا و طعم بی نظیرش، نه تنها در داخل کشور بلکه در بازارهای جهانی نیز طرفداران بسیاری دارد. با توجه به تغییرات آب و هوایی و افزایش تقاضا برای محصولات ارگانیک، حمایت از کشاورزان و سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، برای حفظ و توسعه تولید قیسی ضروری است. همچنین، تنوع‌ بخشی به محصولات فرآوری شده از قیسی و معرفی آن به بازارهای جهانی، می‌تواند به افزایش درآمد کشاورزان و توسعه اقتصادی منطقه کمک کند. در این مقاله، به بررسی ابعاد مختلف قیسی مرند از جمله تاریخچه، روش های تولید، فرآوری، تجارت و اهمیت آن در اقتصاد منطقه خواهیم پرداخت.

بررسی تاثیر انواع مختلف خشکبار و آجیل بر کاهش وزن و کنترل اشتها

بررسی تاثیر انواع مختلف خشکبار و آجیل بر کاهش وزن و کنترل اشتها

خشکبار، این الماس‌های کوچک تغذیه‌ای، از دیرباز به عنوان یک میان‌وعده سالم و انرژی‌زا شناخته شده‌اند. اما آیا خشکبار واقعا می‌تواند به کاهش وزن و کنترل اشتها کمک کند؟ در این مقاله، به بررسی جامع تاثیر انواع مختلف خشکبار بر کاهش وزن و کنترل اشتها پرداخته و به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.

میوه خشک / خواص و فواید

میوه خشک / خواص و فواید

میوه ها غنی از مواد معدنی و آنتی اکسیدان می باشند و مصرف روزانه آنها همواره مورد توصیه متخصصین تغذیه و پزشکان بوده است. با توجه به محدود بودن میوه تازه به یک فصل خاص ( اغلب تابستان ) می توان از میوه های خشک و خشکبار بعنوان جایگزین آنها و مکمل های سالم و طبیعی وعده های غذایی خصوصا در فصل پاییز و زمستان استفاده نمود. ارزش غذایی این محصولات در کشورهای پیشرفته بیشتر از سایر کشورها شناخته شده و فرهنگ سازی صحیح در این باره صورت گرفته و این امر باعث رونق تجارت خشکبار در دنیا شده و همه ساله شاهد صادرات انواع خشکبار، میوه خشک و آجیل ایرانی به کشورهای مختلف اروپایی و عربی و ... هستیم. منطقه آذربایجان که یکی از قطب های اصلی کشاورزی و باغدار و به دنبال آن تولید انواع میوه خشک و خشکبار مرغوب است و این محصولات تبدیل به سوغات ارزشمند برای مسافران و گردشگران شده است. فروشگاهها، شرکت ها و برندهای معتبر و معروف زیادی در شهر تبریز مشغول فعالیت هستند که گاها شعب و نمایندگی در سایر استان ها و شهرهای کشور دارند. میوه خشک و خشکبار به اشکال مختلف اسلایسی، چیپسی، پفکی، حبه ای، روکش دار و ... تولید می شوند.

خشکبار چیست؟

خشکبار چیست؟

خشکبار یا خشکه بار به خشک شده میوه های مختلف و مغزیجات خوراکی گفته می شود که برای بالا بردن ماندگاری و مدت زمان نگهداری شان برای استفاده در فصول دیگر خصوصا فصل پاییز و زمستان با روش های سنتی و صنعتی انجام می شود. از قدیم برای افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات و بهره بردن از فواید آنها در همه فصول سایر اقدام به خشک کردن به روشهای سنتی می کرده اند و این محصولات بهترین و سالمترین پذیرایی و میان وعده های مردم محسوب می شد. امروزه متاسفانه به دلیل افزایش تولید انواع شیرینی و تنقلات و محصولات صنعتی کارخانه ای ارزان قیمت مصرف خشکبار و میوه خشک طبیعی کم رنگ تر شده ولی همچنان در کشورهای پیشرفته و اروپایی جزو لاینفک سبد غذایی روزانه شان محسوب می گردد. توجه به سلامت جامعه و خانواده و اطلاع رسانی و آموزش فرهنگ صحیح تغذیه می تواند کمک کننده حل چنین مشکلاتی باشد.

قیصی یا قیسی ؟

قیصی یا قیسی ؟

قیسی زردآلو، میوه‌ ای خشک شده با طعمی شیرین و دلپذیر است که از دیرباز در فرهنگ غذایی ما جایگاه ویژه‌ای داشته است. قیسی یا قیصی زردآلو و همچنین برگه زردآلو ( میوه خشک زردآلو ) از محبوبترین انواع خشکبار در ایران و جهان می باشد که علاوه بر طعم و مزه مطلوب دارای ویژگی های تغذیه ای فراوان و خواص درمانی بوده و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. با این حال، بسیاری از افراد نمی‌دانند که قیسی زردآلو انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. ایران یکی از قطب های اصلی تولید و صادرات و تجارت قیسی به شمار می رود که در این میان قیسی آذربایجان جایگاه خاصی در بازارهای داخلی و خارجی داراست.

خواص درمانی و ارزش غذایی خشکبار

خواص درمانی و ارزش غذایی خشکبار

آجیل، خشکبار و میوه خشک همگی به عنوان میان‌وعده‌ های سالم و مغذی شناخته می‌شوند. این خوراکی‌ ها سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن هستند و می‌توانند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل را تشکیل دهند. اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که این خوراکی‌ های کوچک و خوشمزه چه مقدار کالری دارند و چه ارزش غذایی خاصی را برای بدن فراهم می‌کنند؟

طبع شناسی میوه خشک، آجیل و خشکبار

طبع شناسی میوه خشک، آجیل و خشکبار

شناخت مزاج بدن و متناسب سازی تغذیه بر اساس طبع مواد غذایی برای هر سلامت فردی ضروری است و گاها به دلیل کم اطلاعی و مصرف غیر اصولی، افراط و تفریط در استفاده از هر کدام دچار اختلال در عملکرد کلی بدن خود می شویم. در طب سنتی هر نوع ماده خوراکی دارای طبع و مزاج خاص خود است که باید آنها را دانست و برنامه و رژیم غذایی روزانه را با در نظر گرفتن این موارد تنظیم کرد. مصرف میوه، خشکبار، آجیل و میوه خشک بخاطر خواص و فواید زیاد و اهمیت آنها در پیشگیری از انواع بیماری ها مانند سرطان و دیابت، همواره مورد تاکید پزشکان و متخصصین تغذیه بوده ولی باید دانست که هر کدام برای چه کسی مفید و خوب است و در چه فصولی بهتر است مصرف کرد. اهمیت رعایت اصول تغذیه صحیح در گروه های سنی خاص مثل کودکان و سالمندان و افراد حساس مانند بیماران، زنان باردار و ورزشکاران حرفه ای دو چندان می باشد. باید گفت هر ماده خوراکی دارای هر طبعی که باشد یک سری مصلحات (مصلح ها) خاص خود را دارد که با در نظر گرفتن این نکته و با مصرف همزمان آنها هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد و دچار اختلال مزاج یا غلبه هیچکدام نخواهیم شد.

خشکبار آذربایجان و آجیل تبریز

خشکبار آذربایجان و آجیل تبریز

استان آذربایجان شرقی و مرکز آن شهر تبریز یکی از قطب های تولید، فروش تجارت و صادرات خشکبار ، آجیل ، انواع میوه خشک و سایر محصولات کشاورزی به شمار می آید. از پرفروش ترین و بهترین تولیدات بومی این منطقه می توان به برگه زردآلو، قیسی، کشمش، بادام، مغز گردو، پسته، گیاهان دارویی، حبوبات، سماق، انگور، سیب، هلو، گندم، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، هویج، پنبه اشاره کرد که در شهرهای مختلف استان مثل مراغه، ملکان، بناب، عجب شیر، مرند، آذرشهر، شبستر، اسکو، هوراند، چاراویماق، خدا آفرین تولید می شود. به همین دلیل اغلب مسافران، گردشگران و توریستها از خشکبار و آجیل این منطقه بعنوان سوغات خریداری و به شهرهای خود می برند. با توجه به اینکه تجارت خشکبار و صادرات آن به کشورهای همسایه یکی از بهترین منابع ارز آوری محسوب می شود لذا این بخش همیشه مورد توجه تاجران، بازرگانان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی بوده و شرکت ها و برند های معتبری در این صنعت مشغول فعالیت شده و کارخانجات و کارگاه های کوچک و بزرگ متعددی نسبت به تولید، فرآوری، سورتینگ و درجه بندی، بسته بندی، فروش عمده و خرده اقدام می کنند.