بایگانی نوشته‌ها


میوه خشک / خواص و فواید

میوه خشک / خواص و فواید

میوه ها غنی از مواد معدنی و آنتی اکسیدان می باشند و مصرف روزانه آنها همواره مورد توصیه متخصصین تغذیه و پزشکان بوده است. با توجه به محدود بودن میوه تازه به یک فصل خاص ( اغلب تابستان ) می توان از میوه های خشک و خشکبار بعنوان جایگزین آنها و مکمل های سالم و طبیعی وعده های غذایی خصوصا در فصل پاییز و زمستان استفاده نمود. ارزش غذایی این محصولات در کشورهای پیشرفته بیشتر از سایر کشورها شناخته شده و فرهنگ سازی صحیح در این باره صورت گرفته و این امر باعث رونق تجارت خشکبار در دنیا شده و همه ساله شاهد صادرات انواع خشکبار، میوه خشک و آجیل ایرانی به کشورهای مختلف اروپایی و عربی و ... هستیم. منطقه آذربایجان که یکی از قطب های اصلی کشاورزی و باغدار و به دنبال آن تولید انواع میوه خشک و خشکبار مرغوب است و این محصولات تبدیل به سوغات ارزشمند برای مسافران و گردشگران شده است. فروشگاهها، شرکت ها و برندهای معتبر و معروف زیادی در شهر تبریز مشغول فعالیت هستند که گاها شعب و نمایندگی در سایر استان ها و شهرهای کشور دارند. میوه خشک و خشکبار به اشکال مختلف اسلایسی، چیپسی، پفکی، حبه ای، روکش دار و ... تولید می شوند.

خشکبار چیست؟

خشکبار چیست؟

خشکبار یا خشکه بار به خشک شده میوه های مختلف و مغزیجات خوراکی گفته می شود که برای بالا بردن ماندگاری و مدت زمان نگهداری شان برای استفاده در فصول دیگر خصوصا فصل پاییز و زمستان با روش های سنتی و صنعتی انجام می شود. از قدیم برای افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات و بهره بردن از فواید آنها در همه فصول سایر اقدام به خشک کردن به روشهای سنتی می کرده اند و این محصولات بهترین و سالمترین پذیرایی و میان وعده های مردم محسوب می شد. امروزه متاسفانه به دلیل افزایش تولید انواع شیرینی و تنقلات و محصولات صنعتی کارخانه ای ارزان قیمت مصرف خشکبار و میوه خشک طبیعی کم رنگ تر شده ولی همچنان در کشورهای پیشرفته و اروپایی جزو لاینفک سبد غذایی روزانه شان محسوب می گردد. توجه به سلامت جامعه و خانواده و اطلاع رسانی و آموزش فرهنگ صحیح تغذیه می تواند کمک کننده حل چنین مشکلاتی باشد.

قیصی یا قیسی ؟

قیصی یا قیسی ؟

قیسی زردآلو، میوه‌ ای خشک شده با طعمی شیرین و دلپذیر است که از دیرباز در فرهنگ غذایی ما جایگاه ویژه‌ای داشته است. قیسی یا قیصی زردآلو و همچنین برگه زردآلو ( میوه خشک زردآلو ) از محبوبترین انواع خشکبار در ایران و جهان می باشد که علاوه بر طعم و مزه مطلوب دارای ویژگی های تغذیه ای فراوان و خواص درمانی بوده و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. با این حال، بسیاری از افراد نمی‌دانند که قیسی زردآلو انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. ایران یکی از قطب های اصلی تولید و صادرات و تجارت قیسی به شمار می رود که در این میان قیسی آذربایجان جایگاه خاصی در بازارهای داخلی و خارجی داراست.